Overzichtelijk en eenvoudig bestellen
Kleurrijkste aanbod van Nederland
Gratis verzending vanaf 50 euro

Herroepingsrecht


Het kan voorkomen dat je bij ons een bestelling plaatst en achteraf ziet dat je teveel, het verkeerde of een product besteld wat niet helemaal naar wens is. Bij VerfwinkelXL.nl maken we daar geen probleem van en kun je het product gewoon binnen 30 dagen retourneren* na ontvangst. Producten die op kleur zijn gemaakt, zijn hiervan uitgezonderd.

Met het retourformulier op deze pagina kun je de retour aanmelden. Kom je er niet uit? Dan helpen we je graag verder. Klik hier om naar de contactpagina te gaan.

Retourneren is voor eigen rekening maar we proberen het zo gemakkelijk mogelijk voor je te maken. Je kunt het pakketje retourneren via een eigen verzenddienst naar keuze of wij brengen je in contact met een van onze transporteurs. Met hen kun je dan een afhaal dag en tijd afspreken. Als wij je in contact brengen met onze transporteur, dan verrekenen we de kosten met het te crediteren bedrag.

Kosten van retourzendingen:
– NL € 7,45
– BE € 14,95

Retouradres:
VerfwinkelXL.nl – Retouren
Zuiderkruisweg 7
8938AP, Leeuwarden
Nederland
Je kunt vrijwel alle verf producten retourneren zolang ze niet op kleur zijn gemaakt. Ook bekende kleurnummers als Ral 9010, Ral 9005, Ral 9001 of Ral 7016 kunnen op kleur gemaakt niet retour.

Verder geldt voor verbruiksartikelen, zoals verf dat voor het beoordelen van een product het niet nodig is om dit uit te pakken of te openen. Doe je dit toch, dan is het product niet meer te verkopen en kan de waardevermindering 100% zijn.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.Stap 1.

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Maatwerk producten zijn wettelijk uitgesloten van het herroepingsrecht. Hierbij gaat het om producten die speciaal op kleur zijn gemaakt voor jouw bestelling. Ook bekende kleurnummers als Ral 9010, Ral 9005, Ral 9001 of Ral 7016 kunnen op kleur gemaakt niet retour.

Stap 2.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen.

Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping (klik hier om te downloaden) maar dit is niet verplicht. Je kunt bijv. ook gebruik maken van het retourformulier onderaan deze pagina. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat je mededeling betreffende het uitoefenen van je herroepingsrecht voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Meld je retour bij ons aan. Dit kan op meerdere manieren.

1. Stuur een mail naar info@verfwinkelxl.nl
2. Vul onderstaand retourformulier in (zie onderaan deze pagina)
3. Gebruik het Europees modelformulier (https://www.thuiswinkel.org/data/uploads/reglementen/Modelformulier_voor_herroeping.docx) voor herroeping.
4.Een andere ondubbelzinnige verklaring

Je krijgt daarna een retournummer en -formulier van ons terug.

Stap 3.

Verpak de producten goed in een stevige verpakking of in de originele doos. Controleer altijd of het product goed is verpakt, want eventuele beschadiging door eigen toedoen of door toedoen van de bezorger is voor eigen risico. Eventuele schade aan het door ons te ontvangen product kan betekenen dat we de kosten hiervan in mindering brengen op het te crediteren bedrag.

Doe het retourformulier of een notitie van het retournummer in de doos zodat we snel de retour kunnen afhandelen als het aankomt. Als je een retourlabel van ons ontvangt, plak deze dan aan de bovenkant van de doos.

Stap 4.

Geef je pakket binnen 14 dagen na je retourmelding af bij een vervoerder, bijv. Post-NL of als wij een vervoerder inschakelen, spreek met hen een afhaal dag en tijd af. Zorg ervoor dat je thuis bent als je een afhaal dag afspreekt. Anders worden de retourkosten dubbel in rekening gebracht.

Bekijk hier het dichtstbijzijnde Post-NL pakketpunt bij jou in de buurt. Bewaar je verzendbewijs goed totdat het hele retour proces is afgerond. Als er onverhoopt iets misgaat, dan kun je i.i.g. je zending traceren. Retourkosten zijn voor eigen rekening.

Stap 5.

Zodra je retourzending bij ons is aangekomen en gecontroleerd, betalen wij het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroeping mededeling. Wij mogen wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat je hebt aangetoond deze te hebben opgestuurd, al naar gelang welk tijdstip als eerste valt.

Let op. Indien je slechts een deel van de bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort.

Hoe werkt de terugbetaling?

Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk instemt met een andere methode. In ieder geval zal voor een andere terugbetaal methode geen kosten in rekening worden gebracht.

Na de terugbetaling zou je het geld binnen 5 werkdagen op je rekening moeten hebben. Staat er na 5 werkdagen nog steeds niets op je rekening? Neem dan contact op met onze klantenservice en houd je ordernummer bij de hand.De factuur krijg je per mail opgestuurd. Kan je de factuur niet vinden of heb je niks ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice en houd je ordernummer bij de hand.Klik hier om het modelformulier voor herroeping (.DOCX) te downloaden.